Rapportera tid via Appen

Ändrad den Wed, 17 May 2023 vid 01:03 PM

Här finner ni artikel som avser rapportering av tid via app.

De som har användarrollen: Projektledare eller Ledning kan rapportera tid via webben eller via appen.

*Viktigt att veta som månadsanställd/timanställd:
Månadanställda: Rapporterar enbart in avvikelser(Frånvaro) samt ersättningar.
Timanställda: Rapporterar in närvaro, frånvaro samt ersättningar.

Nedan finner ni steg-för-steg-beskrivning:

OBS* Beskrivningen innehåller bilder som man förstorar med ett klick.

Steg 1: Tryck ”Sök efter projekt” om du ska rapportera mot Projekt/ÄTA/Avvikelse.

Obs* Ska du rapportera frånvaro krävs det bara vilken typ av frånvaro och antal timmar.

Steg 2: Sök efter projektet du ska tidsrapportera mot i sökfältet. Tänk på att projektet kan ligga under något utav flikarna: Mina/Övriga/Utförda

Steg 3:  När du valt projektet så klickar du på ”Rapportera tid”.

Steg 4: Välj vilket arbetsmoment du ska rapportera tid mot. Lägg gärna till kommentar. Har du jobbat OB så klickar du på OB-knappen i den blå rutan och väljer sedan ersättningstypen.

Steg 5: Har du tid på en ÄTA samma dag kan du även klicka på ÄTA och addera timmar där med. Likaså med avvikelser och ersättningar.