Elektronisk personalliggare

Ändrad den Fri, 10 Mar 2023 vid 11:54 AM

Nedan finner ni steg-för-steg-beskrivning:

OBS* Beskrivningen innehåller bilder som man förstorar med ett klick.

Steg 1: Börja med att Skapa projekt

Under projektnamn finner man "Skatteverkets ID", har man detta sedan tidigare så matar man in ID. Annars klickar man på "Länk till Skatteverket" och fullföljer registreringen på Skatteverkets hemsida.

Se exempel nedan:

Steg 2: När projektet sedan är klart och man lagt in anställda, kontaktpersoner samt underentreprenörer så sparar man och skapar projektet. Då är projektet skapat och du kan börja använde den elektroniska personalliggaren.

Steg 3:  Registrera sig på arbetsplatsen

Personal på byggarbetsplatsen checkar in när de kommer och ut när de går. All verksam personal på arbetsplatsen skall finnas med i den elektroniska personalliggaren. Så det är viktigt att alla användare rapporterar in när de kommer och ut när de lämnar. In och utcheckning görs med våra appar som finns för Android och iOS. Efter att ni har startat appen i telefonen klickar ni på pluset som finns nere i det högra hörnet. Klicka på klockan för projektet som ni ska registrera er på. Klicka på den stora klockan för att logga in. När den har blivit grön vet ni att ni har blivit in registrerade i den elektroniska personalliggaren. För att avregistrera er klickar ni på den gröna klockan som byter färg till röd när ni är utregistrerade.

När skatteverket kontrollerar personalliggaren

Vid Skatteverkets kontrollbesök på byggarbetsplatsen kan alla som är incheckade på arbetsplatsen visa upp den samlade personalliggaren. Allt de behöver göra är att öppna appen och klicka på den röda knappen längst ner: VISA INREGISTRERAD PERSONAL.

Då visas alla som är registrerade på arbetsplatsen just nu. Om skatteverket begär att få ut hela personalliggaren skickar ni på brevet som finns uppe i det högra hörnet. Fyll i mailadressen till den ansvarige på skatteverket och klicka på SKICKA FILEN. Nu mailas hela loggfilen till den ansvarige på skatteverket.

Det går även att skicka filen till skatteverket via webbversionen av Projektportalen.

Logga in med appen

1. Klicka på pluset nere i högra hörnet välj sedan vilket projekt du vill logga in på.
  2. Klicka på klockan
  3. När du är inloggad blir klockan grön
  4. För att logga ut klickar du på klockan igen och klockan blir röd, nu är du utloggad från projektet.