Lägga upp era anställda

Klicka på den blåa cirkeln med det vita krysset uppe till höger  och välj: Lägg till i Register/ Anställda.

Fyll i namn, adress, personnummer och email adress vilket även blir inloggningsnamnet

Lägga upp underleverantörer och deras användare

Genom att hantera era UE:s användare har ni full koll vilka som kan logga in på arbetsplatsen.

1. Först lägger du till företaget. Klicka på den blåa cirkeln med det vita krysset uppe till höger och välj: Lägg till i Register/ Underentreprenörer. Fyll i namn, adress och organisationsnummer.

2. Klicka på Underentreprenören och klicka sedan på den blå fyrkanten till höger  för att lägga till anställda hos underentreprenörer. Fyll i namn, adress, personnummer och email adress vilket även blir inloggningsnamnet.

Lägga upp ett projekt

Klicka på den blåa cirkeln med det vita krysset uppe till höger  och välj: Skapa projekt

1. Fyll i ditt projektnamn

2. Lägg in det 13 tecken långa Byggarbetsplats ID på ditt projekt i Projektportalen.

3. Om det inte finns en kund registrerad så skapar ni en ny kund med det blir blå-vita krysset till höger.

4. Lägg till arbetsplatsen.

5. Klicka på nästa.

6. På sida två läggar du till ett arbetsmoment.

7. Tryck på nästa.

8. På sida 3 kan du lägga till kontaktpersoner på arbetsplatsen och väljer om du vill att någon UE ska ha tillgång till projektet.

9. Nu är projektet skapat och du kan börja använda den elektroniska personalliggaren.

Ansök om byggarbetsplatsens ID på skatteverkets hemsida.

www.skatteverket.se/foretagorganisationer/sjalvservice/allaetjanster/tjanster/personalliggarebygg.4.3810a01c150939e893f795e.html

Registrera sig på arbetsplatsen

Personal på byggarbetsplatsen checkar in när de kommer och ut när de går. All verksam personal på arbetsplatsen skall finnas med i den elektroniska personalliggaren. Så det är viktigt att alla användare rapporterar in när de kommer och ut när de lämnar. In och utcheckning görs med våra appar som finns för Android och iOS. Efter att ni har startat appen i telefonen klicka ni på pluset som finns nere i det högra hörnet. Klicka på klockan för projektet som ni ska registrera er på. Klicka på den stora klockan för att logga in. När den har blivit grön vet ni att ni har blivit in registrerade i den elektroniska personalliggaren. För att avregistrera er klickar ni på den gröna klockan som byter färg till röd när ni är utregistrerade.

När skatteverket kontrollerar personalliggaren

Vid Skatteverkets kontrollbesök på byggarbetsplatsen kan alla som är incheckade på arbetsplatsen visa upp den samlade personalliggaren. Allt de behöver göra är att öppna appen och klicka på den röda knappen längst ner: VISA INREGISTRERAD PERSONAL.

Då visas alla som är registrerade på arbetsplatsen just nu. Om skatteverket begär att få ut hela personalliggaren skickar ni på brevet som finns uppe i det högra hörnet. Fyll i mailadressen till den ansvarige på skatteverket och klicka på SKICKA FILEN. Nu mailas hela loggfilen till den ansvarige på skatteverket.

Det går även att skicka filen till skatteverket via webbversionen av Projektportalen.

Logga in med appen

1. klicka på plusset nere i högra hörnet välj sedan vilket projekt du vill logga in på.
  2. Klicka på klockan
  3. När du är inloggad blir klockan grön
  4. För att logga ut klickar du på klockan igen och klockan blir röd, nu är du utloggad från projektet.