Exportera lönefil

Ändrad den Wed, 17 May 2023 vid 01:17 PM

Till att börja med för att få exportfilen till lön från Projektportalen att funka så behövs det ett få antal åtgärder som måste kompletteras i första skede.

Första åtgärden är att rätt snabbvalskoder är inställda i Projektportalen, se Tidstyper.
Därefter måste följande information på respektive anställd vara ifyllt under Register/Anställd:
-Personnummer, anställningsnummer samt anställningsform.

Nedan finner ni steg-för-steg-beskrivning för export av lönefil

OBS* Beskrivningen innehåller bilder som man förstorar med ett klick.

För att en få till en lyckad lönefilsexport så behöver ett x-antal åtgärder vara utförda för att allt ska gå som det ska.

Först och främst så krävs det att alla tidstyper är korrekt inmatade i systemet, se kapitel "Tidstyper" för att reglera dessa.

En annan sak som måste vara rätt inställt är informationen dem anställda har i anställda-kortet, se kapitel "Lägg till anställda".

Följ sedan stegen nedan:

Steg 1: Från Startsidan klickar man på "Hantera Tid", därefter "Exportera lön" längst upp till höger.

Steg 2: Därefter får man upp en modal, här får man välja startdatum/slutdatum, månads-/timanställd, kostnadsställe. Önskar man exportera schema som finns inlagt på respektive anställd så kan man göra det. Schema är inget obligatoriskt *för att hitta inställningar för schema gå in på Register/Anställd, välj den anställde och sedan klickar du på Schema på flikarna ovan och ställ in.*

Steg 3: Längst ned i modalen kommer man då ha en knapp med texten "Exportera", trycker man på den så får man upp alternativet som avser ekonomisystemet man har integrerat mot Projektportalen. Klicka då på lönesystemet och paxml filen kommer laddas ned i webbläsaren.

Steg 4: Därefter kan man gå in i lönesystemet och infoga filen som laddats ner från Portalen. Stämmer samtliga förinställningar så läses filen in korrekt, i det fall att något fel inträffat, se över inställningar enligt beskrivningen längst upp eller kontakta support@projektportalen.se