Skapa en egenkontrollmall

Ändrad den Tue, 14 Mar 2023 vid 12:21 PM

Nedan finner ni steg-för-steg-beskrivning:

OBS* Beskrivningen innehåller bilder man förstorar med ett klick.

Steg 1: För att skapa en ny egenkontroll/mall från startsidan trycker man på ”Projekt” eller "Serviceorder" och väljer projektet man önskar lägga till egenkontroller på.

Steg 2: Sedan trycker man på "Egenkontroller" på dem övriga flikarna.

Steg 3: Väl inne i "Egenkontroller" så har man en orange knapp med namn Editera. Klickar man på den så får man upp en modal. Väl inne i Modalen så kan du börja arbeta med egenkontrollerna manuellt. Det finns tre olika nivåer man kan välja: Huvudgrupp, undergrupp och sedan checklistan som då blir på radnivå.

Steg 3.1: Vill man istället välja färdiga egenkontrollmallar från Projektportalen så trycker man på "Lägg till egenkontroller från mall", man väljer branschmallen man avser att arbeta med och sedan under Egenkontrollmall gardinen väljer man "Projektportalens mallar". Vill man välja samtliga huvudgrupper för att sedan lägga till/ta bort kontroller så väljer man samtliga för att reglera dessa i efterhand. Vet man redan att man inte önskar arbeta med vissa huvudgrupper så kan man i detta skede redan välja bort dom.

Steg 4: Lägg till/Ta bort de kontrollpunkter ni önskar arbeta med och klicka på den gröna knappen "Spara som mall". Vill man även passa på att lägga ner den skapade egenkontroll mallen i projektet man befinner sig i så trycker man på "Spara". Dessa punkter kommer nu ligga under den sparade mallen man skapade, följ steg 3.1 för att hitta dom under "Sparade mallar" istället för att välja "Projektportalens mallar".

Steg 5: De anställda som avser att kontrollera egenkontrollerna får två olika alternativ när de väl ska kontrollera dessa. Kontrollerad: Det vill säga att kontrollpunkten lever vidare efter kontroll då man ska kontrollera denna punkt flera gånger. Namn/Tid/Datum registreras.

Utförd: Det vill säga att kontrollpunkten är utförd och därmed släcks punkten, även en linje dras över den. Namn/Tid/Datum registreras.