Skapa Serviceorder

Ändrad den Fri, 10 Mar 2023 vid 11:54 AM

Nedan finner ni steg-för-steg-beskrivning:

OBS* Beskrivningen innehåller bilder man förstorar med ett klick.

Steg 1: För att skapa ett nytt projekt från startsidan så börjar man med att trycka på ”Skapa nytt”.

Steg 2: Sedan trycker man på ”Skapa Serviceorder”.

Steg 3: Här har ni två val:

Val 1 – Att fylla i information (kund, arbetsmoment m.m) för serviceordern manuellt.

Val 2 – Använda sig utav inlästa projektmallar.

För att lära dig att skapa projektmallar, se här

Steg 4: Fyll sedan i informationen samt bocka för relevanta egenskaper till serviceordern utefter egna förutsättningar samt önskemål. En pop-up kommer att öppnas vid ikryssning av följande rutor: Protokoll, Dokumentmallar & Betalningsplan.

Steg 5: Under Priser anger man debiteringsform samt prislista. Sedan lägger man till arbetstimmar/arbetsmoment. Man kan antingen ange dessa manuellt eller läsa in färdiga prislistor/branschmallar/arbetsmomentmallar. Samtliga av fälten nedan är ifyllningsbara.

Steg 6: Väl under arbetstimmar så har man alternativen att lägga till förinlagd branschmall eller arbetsmomentsmall. Har man inte lagt in någon mall sedan tidigare så kan man fylla i informationen manuellt.

För hjälp med att lägga in branschmall, se här.

För hjälp med att lägga in prislista, se här.

För hjälp med att lägga in arbetsmomentsmall, se här.

Steg 7: Lägg till material som skall användas under serviceordern. Efter varje ifylld rad under Benämning så skapas det ytterligare en rad. Bilderna nedan visar hur man väljer förinlagda listor med material/artikelgrupp.

För att lära dig hur man lägger in material/prislistor, se här

Steg 8: Har man en underentreprenör som ska jobba med serviceordern kan man lägga till dessa manuellt under Benämning och fortsätter genom att fylla i kostnad, antal arbetare med mera.

Har man ett samarbete med en UE där kostnad/arbetare är färdigställd och där samarbetet är återkommande i projekten kan man i förväg lägga in detta för enklare hantering.

För att lära dig hur man lägger in Underentreprenör, se här

Steg 9: Har man övriga kostnader så kan man enkelt skriva in dessa för att få med dem i serviceordern.

Under Övriga kostnader kommer man sedan kunna se utfall på det man matat in i tidigare steg. Samt att man genom att fylla i Offertpris får ett Resultat för den informationen som finns i inmatad.

Steg 10: Spara & Skapa